The Whitworth Park Obelisk

The Whitworth Park Obelisk

On Monday 6 June this new sculpture by Cyprien Gaillard was installed in Whitworth Park. Occupying a plinth that has been empty since the Second World War, the Whitworth Park Obelisk is made from recycled brick from demolished terraced houses in Bowes Street, Moss Side, and concrete from the 1960s flats that were on either side of Bonsall Street in Hulme.

The sculpture wouldn’t have been possible without the support of Councillors Mary Murphy and Alistair Cox, Manchester City Council, GB Building Solutions and Manchester Metropolitan University.

It was made by Stockley (Manchester), Thorp Precast (Staffordshire) and Offerton Sand and Gravel (Stockport).

Photo: Martin Stalker

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s